dinsdag 5 mei 2009

Boycot Israel (2)

De PEACE campagne heeft in Nederland aangifte gedaan van invoerfraude, omdat Israël al jarenlang valse landen van herkomst op etiketten van haar producten zet. Dit in de eerste plaats om waren te kunnen slijten die in de door de VN verboden Israëlische nederzettingen geproduceerd worden.

Kenmerkend voor het apartheidsregime in kwestie heeft de Israëlische ambassade meteen geprobeerd om de actie te verhinderen, heeft men juridische tegenclaims ingediend met als enige doel om PEACE klein te krijgen aan advocaatskosten, en is er een gecoördineerde actie opgezet om duizenden lege enveloppen te laten bezorgen op het PEACE antwoordnummer, waardoor de organisatie duizenden euro portokosten heeft moeten betalen.

Naomi Klein schreef in dit verband al eerder dat een totale boycot van alle Israëlische producten nodig en nuttig is. Indien correct gelabeld: Israël heeft streepjescode beginnend met 729. Ook nog steeds heel lezenswaardig is Kleins analyse van een ander soort van producten die door Israël naar Europa worden uitgevoerd: high tech materiaal voor overheden om burgers mee te bespioneren en te controleren, en waarvoor de Gazastrook als openlucht-laboratorium gebruikt wordt.

Online geld overmaken aan PEACE kan via deze link.
-

Geen opmerkingen: