dinsdag 27 april 2010

Federale kieskring

De huidige crisis toont ten overvloede aan hetgeen we in 2007 ook al wisten: niemand gunt iets aan Leterme, die groot geworden is op de rug van een leugen; en het FDF zal nooit het eigen electorale achterland opgeven als het er door de uitbreiding van Brussel geen nieuw wingewest bij krijgt. Hoeveel mislukte regeringen hebben we nodig om steeds weer diezelfde 2 feiten te constateren?
Daarom doet de sp.a er ook verkeerd aan om de regering niet te willen depanneren. Alle volgende regeringen zullen op deze impasse eindigen, en de separatisten en extremisten zullen de enigen zijn die er wel bij varen. De sp.a heeft juist een ultieme mogelijkheid om de hele zaak eens en voor altijd op te lossen. Het moet slechts 2 eisen stellen:
1. Voer Leterme af. Omdat een verse start niet mogelijk is met de man die aan de basis ligt van alle ellende. Weinigen zullen hiertegen zijn, ook binnen de CD&V.
2. Voer de federale kieskring in. Dit lost alle juridische bezwaren tegen BHV op. Het laat toe de kwestie BHV op te lossen zonder enige verdere compensatie aan de Franstaligen. En meer fundamenteel: het is staatskundig de enige juiste, duurzame oplossing: voor de federale overheid stem je federaal, voor de deelparlementen stemmen Vlaanderen en Walloniƫ gescheiden.

Geen opmerkingen: