woensdag 31 oktober 2007

N-VA en repressie

De N-VA, oftewel het 'beschaafd' alternatief voor het Vlaams Belang, zette bij de laatste verkiezingen hoog in op een anti-PS, repressief criminaliteitsbeleid: "Een streng justitiebeleid laat misdaden niet onbestraft, misdadigers niet ongestraft. U hebt immers recht op veiligheid. Criminelen moeten lik op stuk krijgen."

Zeker Beierse jodelaar Bart De Wever fulmineert graag tegen de softe linksen en zet zijn voorliefde voor repressie en law and order bij elke gelegenheid in de verf. Hij maakt hierbij echter twee opvallende uitzonderingen.

Dat hij het niet zo heeft voor de repressie na de oorlog tegen fascisten en collaborateurs, heeft hij de afgelopen dagen bewezen met zijn uitspraken tegen de excuses van Patrick Janssens voor de jodenvervolging. De Wever moest terecht door het stof omwille van zijn smakeloze poging om de extreem-rechtse kiezers (en zijn zwarte collabo-familieleden) te plezieren.

Nog schokkender, maar nauwelijks in het nieuws, was zijn column in De Morgen van 15 oktober. Die ging over de gruwelijke moordpartij van Hans Vanthemsche. U weet wel, die modelleerling die regelmatig voor de grap de hitlergroet bracht, twee exemplaren van Mein Kampf op zijn kamer had en aankondigde dat hij een paar maroefen ging neerschieten. Roept repressieve Bart op tot levenslange opsluiting van dergelijk monster en tot gedwongen heropvoeding van zijn Vlaams Belang-familie die hem zijn racistische waarden heeft meegegeven? Euh, neen.

De Wever klaagt in plaats daarvan degenen aan die het neerschieten van een Turkse vrouw, een Afrikaanse vrouw en een kind van twee zouden willen aangrijpen om te beweren dat racisme schadelijk of gevaarlijk is. Hij verandert zelfs ter plekke in de grootste geitenwollensok aller tijden - best wel grappig eigenlijk, in al zijn walgelijkheid. De grote rechtse denker besluit in dit verband: “we mogen het daderschap niet ongenuanceerd aanklagen en het slachtofferschap niet celebreren” (DM 15/10)! Kan iemand de heer De Wever eens dringend vragen welke nuances hij bij het daderschap van Vanthemsche zou willen aanbrengen?

Geen opmerkingen: